Без цукру, зі стевією!
ico Адреса: 03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13-А
ico Мова
ico
ico
ico
Товарів На суму
0 шт. 0.00 грн
Без цукру, зі стевією!
03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13-А
Повернутися до статей

Банановий пиріг з заварним кремом – рецепт зі стевією, без цукру

Інгредієнти (6 порцій):

  • 100 г – Stevia +erythritol
  • 3 шт. – стиглих банани, середнього розміру
  • 2 ст. – кукурудзяного крохмалю
  • 1/8 ч. л. – солі
  • 2 ст. – молока
  • 1/2 ч. л. – екстракту ванілі
  • 1/8 ч. л. – екстракту мигдалю
  • 1/8 ч. л. – цедри лимону, сушеної
  • 3 шт. – яєчні жовтки, великих, збитих
  • Збиті вершки

Інгредієнти (для шкоринки пирога): 

  • 200 г. – подрібнених крекерів
  • 70 г. – м’якого вершкового масла
  • 50 г. – Stevia +erythritol

Приготування (шкоринка для пирога):

  1. Перемішайте всі інгредієнти і викладіть тісто на форму для пирога. Рівномірно розподіліть його по дну та боках форми.
  2. Випікайте в духовці (розігрітій 180 градусів) 10 хв.

Приготування:

  1. Наріжте банани скибочками і розподіліть скибочки по скоринці пирога. Відкладіть в сторону.
  2. Помістіть кукурудзяний крохмаль і сіль в каструлю і додайте трохи молока, збиваючи, поки кукурудзяний крохмаль повністю не розчиниться. Влийте молоко і поставте каструлю на середній вогонь. Нагрійте, часто помішуючи, поки суміш не стане помітно гарячою. Постійно збиваючи, додайте Stevia +erythritol, екстракти та цедру лимона, потім додайте збиті яєчні жовтки. Готуйте на середньому вогні до загусання – приблизно 5-8 хвилин.
  3. Залити гарячим заварним кремом шматочки банану в шкоринці та дати охолонути до кімнатної температури. Дайте пирогу постояти не менше 2 годин. У міру охолодження заварний крем стане густим.
  4. Зверху полийте збитими вершками або топінгом безпосередньо перед подачею на стіл.
ico Наш інстаграм
×
Кошик