Без цукру, зі стевією!
ico Адреса: 03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13-А
ico Мова
ico
ico
ico
Товарів На суму
0 шт. 0.00 грн
Без цукру, зі стевією!
03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13-А
Повернутися до статей

Стевія дітям. Плюси і мінуси підсолоджувачів для дітей

Незважаючи на те, що цукор отримав сьогодні статус, мало не головного ворога здоров’ю людини, любити «солоденьке» люди не перестали. Особливо це стосується дітей. Надмірне споживання дитиною рафінованого цукру, як і штучних підсолоджувачів і цукрозамінників, викликає звикання. Вони завдають шкоди організму малюка, можуть стати причиною:

  • дитячого ожиріння;
  • діабету;
  • дисбактеріозу;
  • надмірної збудливості;
  • раннього карієсу.

Стевія дітям. Плюси і мінуси підсолоджувачів для дітей

Але щоб бути здоровим, немає необхідності прибирати десерти з сімейного раціону. Гідним, і в той же час абсолютно безпечним замінником цукру є природний підсолоджувач у вигляді листя, порошку або екстрактів стевії. Різноманітні солодкі готові ласощі, як і порошок, екстракт рослини для гарячих напоїв і домашньої випічки, в великому асортименті представлені в інтернет-магазині ТМ «Корисна кондитерська» STEVIASUN.

Трава стевія – чи можна дітям?

Дитячі дієтологи і педіатри стверджують, що при правильному використанні ця рослина абсолютно нешкідлива для дітей навіть першого року життя. Щоб блюдо або напій стали солодкими на смак, досить додати в них зовсім небагато підсолоджувача.

Заміна цукру стевією пройде для дитини абсолютно непомітно, оскільки за смаком вони практично не відрізняються. При цьому слід розуміти, що компоненти трави будуть впливати на смакові рецептори, не потрапляючи в кров. Тому навіть для діабетиків стевія є справжнім подарунком, безпечним виходом з положення.

Плюси і мінуси підсолоджувачів зі стевії для дітей

Ця медова трава не має властивих цукру недоліків. А ось переваг у неї досить багато. Її основними перевагами є наступні показники:

  • по-перше, ця рослина з нульовою калорійністю (тому мами можуть не турбуватися за набір малюком зайвої ваги);
  • по-друге, стевія має здатність нормалізувати цукор в крові, захищаючи підшлункову залозу дитини від надмірних навантажень, а організм – від виникнення цукрового діабету;
  • по-третє, на відміну від бурякового і тростинного цукру, ця рослина не викликає звикання, не примушує малюка буквально поглинати солодощі;
  • по-четверте, практично відсутня необхідність походів до так нелюбимого дітьми стоматолога, оскільки цей природний цукрозамінник не провокує виникнення карієсу.

Стевія дітям. Плюси і мінуси підсолоджувачів для дітей

До того ж стевія покращує перистальтику кишечника, благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Вона покращує загальний стан дитячого організму, зміцнює імунітет дитини. Рослина практично не має побічних ефектів. Єдиним її недоліком можна вважати можливість виникнення алергічних реакцій. Але зустрічається таке явище вкрай рідко.

Які рекомендації по використанню солодощів

Всесвітня Організація Охорони здоров’я радить взагалі уникати наявності рафінованого, як і штучного, цукру в раціоні малюків мінімум до досягнення ними трирічного віку. Те ж стосується натурального меду. Замінити їх можна фруктами і ягодами в будь-якому вигляді. Навіть дітям старше 3-х років не рекомендується давати:

  • пломбір, морозиво, тістечка і торти з жирним кремом (прекрасна альтернатива – сир нежирний з фруктами, йогурт, пряники зі стевією;
  • солодку газовану воду (привчайте дитину з раннього віку пити звичайну воду, компоти з сухофруктів, морси, фруктові соки без цукру);
  • шоколад (чорний бажано вводити в раціон тільки після шести років, до цього віку – мармелад, суфле з какао, зефір);
  • льодяники (їх можна замінити солодкими ягодами і фруктами, сухофруктами).

Борошняні страви, напої для малюків краще готувати самостійно. Додавати в них рекомендується не цукор, а стевію в вигляді рідкого або сухого екстракту, листя, таблеток.

ico Наш інстаграм
×
Кошик