Без цукру, зі стевією!
ico Адреса: 03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13-А
ico Мова
ico
ico
ico
Товарів На суму
0 шт. 0.00 грн
Без цукру, зі стевією!
03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 13-А
Повернутися до статей

Що буде, якщо відмовитися від цукру

Внаслідок того, що люди почали стежити за своїм здоров’ям, а тому хочуть бути здоровими й в хорошій фізичній формі, вони почали відмовлятися від цукру. Але перш ніж приступити до цього, знадобиться зрозуміти, до чого можуть привести подібні рішення.

Що буде, якщо відмовитися від цукру

Чому варто відмовитися від цукру

Перед тим, як почати діяти рішуче і зіштовхнути свій організм зі стресом, потрібно чітко зрозуміти, що чекає вас після того, як ви відмовитеся від вживання так званої “білої смерті”. Отже, ви отримаєте:

  1. Контроль маси тіла – цукор поглинається організмом легко. Інакше не вдалося б поглинати в такій кількості різні десерти. Але така харчова звичка згубно відбивається на фігурі й масі тіла. Тому дієтологи переконані, що солодке треба повністю виключити зі свого раціону. При такому розкладі вага швидко танутиме, а новий жир не встигне відкластися. Ласунам складно буде наважитися на такий крок, але допоможе в цьому шоколад зі стевии.
  2. Зміцнення імунної системи – віриться важко, але виключення з меню цукру не лише поліпшить фігуру, але зробить імунітет міцніше. Дослідження, яке було проведено вченими в 70-х роках минулого століття, довело, що солодкі кристали згубно відбиваються на роботі лейкоцитів, тому вони погано справляються зі своєю роботою. В результаті організм більше не може захищати себе, і людина починає хворіти.
  3. Здорове серце – поза сумнівом, зловживання солодким відбивається на цьому органі. Науковим шляхом доведено, що якщо щодня вживати солодке або продукти, в яких міститься цей інгредієнт, то це негативно відіб’ється на роботі сердечної та судинної систем. Але можна замінити “білу смерть” свіжими фруктами – в цьому випадку вже через місяць вміст холестерину в організмі знизиться на 12%, артеріальний тиск прийде в норму.
  4. Нормалізацію сну – відмова від солодкого поліпшить сон. В цьому випадку одна з причин безсоння – надлишок цукру. Тому, якщо нічного сну бракує для повноцінного відпочинку, то означає впродовж дня ви зловжили цукром. Тому і бракує енергії, постійно хочеться спати й немає ніякої концентрації уваги. При регуляції змісту солодкого в меню, поліпшення будуть помітні вже через декілька днів.
  5. Поліпшення активності мозку – при скороченні вживання солодких кристалів або зовсім відмові від них працездатність органу покращає. В першу чергу слід запам’ятати, що страждає пам’ять. Так, здатність до навчання стає гіршою, і інформацію стає неможливо сприймати. Тому, щоб добитися успіхів в роботі й навчанні, знадобиться набагато скоротити солодощі. Але можна вибрати корисні десерти.

Ще одна перевага на користь нового раціону – стан шкіри покращає, вона зможе зберігати вологу довше. Не усім відомо, що цукор – причина обезводнення і як наслідок – передчасного старіння.

Які зміни стануться після відмови від цукру

Що буде, якщо відмовитися від цукру

Як тільки людина починає відмовлятися від надмірного зловживання десертів, то у неї прокидається здоровий апетит, починаються перепади настрою. Але при цьому наслідки для організму в результаті вживання солодкого можуть бути набагато гірші: поява проблем зі шкірою, діабет і навіть хвороби серцево-судинної системи.

Але є і хороша новина: якщо відмовитися від десертів хоч би на 24 години, то можна впоратися з багатьма негативними наслідками.

Через 30 хвилин

При вживанні солодкого хочеться їсти його ще більше, тому рідко можна обмежитися невеликим шматочком шоколаду. Але якщо почекати після з’їденого півгодини, то більше шоколадку не захочеться. Згідно з американськими дослідниками, при обмеженні вживання солодкого ризик загинути від хвороб сердечної й судинної системи скорочується втричі. Це пов’язано з тим, що цукор підвищує рівень інсуліну, артеріального тиску, що підвищує, і частоту серцебиття.

Через добу

Згідно з дієтологами, тягу до цукру як джерела живлення для енергії клітин можна легко побороти за допомогою здорових поживних елементів — корисних жирів і клітковини, що допомагає залишатися бадьорими та продуктивними. У випадку якщо ви протримаєтеся 24 години, то, швидше за все, можна буде знайти йому повноцінну заміну. Завдяки свіжим овочам і білку відбувається стабілізація вмісту цукру в організмі, нервова система покращується й оберігаються перепади настрою. Солодкого вже хочеться усе менше.

Через 3 дні

На третій день може з’явитися ломка, адже цукор є залежністю. В цьому випадку може з’явитися занепокоєння, тривога і навіть початкова стадія депресії. Але потрібно постійно тримати себе в руках, щоб не зірватися.

Через тиждень

Ви здолали найважливішу відмітку на шляху до досягнення до мети, і тепер самопочуття набагато покращало: настрій хороший, з’явилося більше енергії й відчуття млявості більше ніколи не настане. Стан шкіри також покращав.

Через 1 місяць

Більше нема потреби вживати десерт і додавати в чай або каву ложечку цукрового піску, помітно покращала пам’ять. Тепер більше немає нужди писати записки з нагадуваннями самому собі.

Через рік

Результат просто вражає – здоров’я набагато покращало. Тепер тіло не накопичує жир, а використовує поживні компоненти, що поступають, для своєї роботи. Не виключено, що ви до цього моменту сильно схуднете. Саме тепер можна дозволити собі трохи десерту без боязні знову зірватися.

Що буде, якщо відмовитися від цукру

На підставі усього цього можна зробити висновок, що відмовитися від цукру не складно, важко тримати себе в їжакових рукавицях і не зірватися при перших труднощах. Дієтологи стверджують, що тепер в раціоні потрібно, щоб здорової їжі було не менше 80%. Тому після 12 місяців стриманості 1-2 рази в тиждень можна балувати себе улюбленим десертом. Головне, робити це без фанатизму.

ico Наш інстаграм
×
Кошик